De 13-meest cliché vakantiefoto’s (die ik alsnog gewoon heb gemaakt)

Iedere zomer stroomt Facebook weer over van de geweldige vakantiefoto’s. En na ieder jaar weer een beetje jaloers te zijn op alle foto’s van anderen, besloot ik dit jaar zélf m’n vakantiefoto’s geweldig te maken. Afgelopen zondag ben ik teruggekomen van een weekje Mallorca (in m’n eentje!) en scrollend door mijn vakantiefoto’s concludeerde ik gisteravond dat ik m’n doel bereikt had: de meest cliché vakantiefoto’s maken die iedereen inmiddels wel kent. Als je ze niet al zelf eens gemaakt hebt, dan heb je ze ongetwijfeld wel eens langs zien komen op Facebook of in fotoalbums van vrienden of familie. Benieuwd naar wat ik cliché vakantiefoto’s vind? Je ziet hieronder mijn top 13. (Ja, ik heb bijna alle foto’s zelf gemaakt)

1. In-het-vliegtuig-zo-veel-zin-in-foto

1. De ik-zit-in-het-vliegtuig-en-heb-er-zo-veel-zin-in-foto

1. “Yes, in de lucht! Mallorca, here I come!” Een van de eerste cliché vakantiefoto’s wordt vaak al gemaakt in het vliegtuig op weg naar de vakantiebestemming. Even de wereld laten zien dat het uitzicht vanuit het vliegtuig écht heel mooi is en dat je écht heel veel zin hebt in je vakantie. Gewoon. Omdat het kan.


Processed with VSCOcam with f2 preset

2. De kijk-deze-palmbomen-mooi-zijn!-foto

2. Je bent geland en het eerste wat je opvalt is dat er (als het land zich ervoor leent) palmbomen staan! Iets wat je in een koud kikkerlandje als Nederland niet kent. Dát moet vastgelegd worden, want stel dat vrienden in Nederland niet weten hoe palmbomen eruit zien!

Processed with VSCOcam with f2 preset

2. De duckface-selfie-met-palmbomen-op-de-achtergrond-foto

Als je het helemaal goed wil doen, maak je er een duckface-selfie van. Dan heb je gelijk wat meer clichés in 1 foto vastgelegd. Way to go, bro!


3. De kijk-mijn-geweldige-uitzicht-vanuit-m'n-hostel-foto

3. De kijk-mijn-geweldige-uitzicht-vanuit-m’n-hostel-foto

3. Of vanuit je hotel, je bungalow, je tentje of waar je dan ook in verblijft. Het is leuk het thuisfront te laten weten waar je verblijft en hoe mooi dat eigenlijk is. Dus húp! Gooi die foto vanuit je hostelkamer op Facebook!


4. De zie-mij-eens-dit-vreemde-eten-eten-foto

4. De zie-mij-eens-dit-vreemde-eten-eten-foto

4. Natuurlijk kan een foto van je buitenlandse eten niet ontbreken! Hoe vies eten er ook uit kan zien op foto’s, maak die foto nu alsnog maar. Facebook loves it!

(Op deze foto zie je geserveerd: kokossoep met kip. Heel bijzonder!)


5. De kijk-hier-hebben-ze-ook-drank-foto

5. De kijk-hier-hebben-ze-ook-drank-foto

5. Nog zoiets: cocktails! Of drank in het algemeen. Vakantiefoto’s van dit genre worden vaker genomen wanneer er gereisd wordt met vrienden of er een feestvakantie aan de gang is. Maar dat deed me niks. Kijk mij eens genieten van m’n Corona-biertje, vers van de tap!


6. Dit genre cliché vakantiefoto zie je vooral wanneer vrienden samen op vakantie gaan. Een selfie met de hele groep om achterblijvers te laten zien dat we er allemaal nog zijn en het allemaal naar ons zin hebben! Als je alleen reist, lijkt zo’n foto moeilijker te maken te zijn. Niets is minder waar! Ik heb zo veel geweldig leuke mensen ontmoet, dat selfies met vrienden geen probleem waren!


7. De duckface-foto

7. De duckface-foto

7. De duckface-foto mag natuurlijk niet ontbreken in je vakantiefoto’s. Maak een duckface-selfie met vrienden of met een prachtig strand op de achtergrond en je kan weer wat clichés afstrepen van je lijstje!


8. De hotdog-legs-op-het-strand-foto

8. De hotdog-legs-op-het-strand-foto

8. Hotdog-legs! Het is dé trend van de laatste jaren. Een foto van je benen op het strand of aan het zwembad. Maar dan zó genomen dat je alleen je bovenbenen tot je knieën ziet. Op zo’n manier dat het net hotdogs hadden kunnen zijn. Kan niet missen in je cliché vakantiefotoalbum!


9. from-where-i-am-standing-foto

9. De from-where-I-stand-foto

Processed with VSCOcam with a5 preset

9. De from-where-I-stand-foto

9. Een foto van je voeten lijkt misschien saai, maar als er in die foto een klein beetje te zien is waar je voeten zijn, maakt dat de hele foto gelijk weer leuk! Post hem dan op Instagram met de tag #fromwhereIstand. Gegarandeerd dat je meer likes krijgt dan!


10. De ik-met-een-prachtig-historisch-gebouw-foto

10. De ik-met-een-prachtig-historisch-gebouw-foto

10. Als je met vrienden bent, vraag dan aan een van hen om een foto van jou te maken met dat ene indrukwekkende historische gebouw. Zo laat je zien dat je ook wel van de cultuur bent en niet alleen maar op het strand hebt gelegen of hebt gefeest. (Als je alleen op vakantie gaat, let dan op dat je een betrouwbare toerist vindt die een foto van je kan maken zonder er met je camera of telefoon vandoor te gaan.)


Processed with VSCOcam with kk1 preset

11. De wauw-zo-tropisch-onder-een-rieten-parasol-foto

11. Als je vakantiebestemming zich er voor leent, vergeet dan vooral niet de “wauw-zo-tropisch-onder-een-rieten-parasol-foto” te maken. Heerlijk om je vrienden of familie jaloers mee te maken. Het strand kan er nog zo vies uit zien en het water nog zo ranzig: de parasol is prachtig en tropisch!


12. de-stad-in-de-nacht-foto

12. De city-by-night-foto

12. Vaak is het amper te checken welke stad je nu ’s nachts op de foto hebt gezet. Maar de lichtjes die de stad ’s nachts verlichten zijn prachtig, in welke stad je ook bent.


Processed with VSCOcam with kk1 preset

13. De dag-vakantieland-ik-ga-je-missen-foto

13. “Dag *vul naam van vakantiebestemming in*, ik ga je missen! Hopelijk tot ziens!” De laatste foto van je vakantiebestemming vanuit het vliegtuig. Een triest beeld, maar mooi om je cliché vakantiefotoalbum mee af te sluiten.


Belangrijk om nog even te lezen:

Ja, al deze vakantiefoto’s die je hierboven hebt gezien zijn ontzettend cliché. Maar het boeide me helemaal niet. En het zou jou ook niet uit moeten maken hoe je vakantiefoto’s eruit zien. Maak ze gewoon! Hoe cliché ze ook zijn. Als jij er van kan genieten als je weer terug bent in het koude kikkerlandje zijn het de beste foto’s die je hebt gemaakt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: