Woord van de Week (17): bed-, bad- en broodakkoord

Iedere week is er de mogelijkheid een woord in te zenden voor de rubriek Woord van de Week. Dit kan bijvoorbeeld een woord zijn wat je in het nieuws hebt gehoord, wat je nog niet kende of wat voor jou deze week omschrijft. Inzenden kan via het formulier onderaan. Iedere zondag zal er een woord verkozen worden tot Woord van de Week. En deze week is dat het woord:

Bed-, bad- en broodakkoord

Ingestuurd door Edriënne Groenewoud, bedankt! Edriënne licht het begrip even toe: “Het bed-, bad- en broodakkoord is het akkoord dat de VVD en PvdA na lange onderhandelingen hebben gesloten over asielzoekers. Het akkoord houdt in dat er beperkte opvang voor illegalen en uitgeprocedeerden komt in de vijf grote steden. Met het “bed, bad en brood” zijn ook andere nieuwe woordencombinaties gemaakt als “bed, bad en brood-regeling.”


Vind jij dat jouw woord ook een ereplaats verdient in de Woord van de Week-rubriek? Stuur het in door onderstaand formulier in te vullen. Meerdere woorden insturen mag ook! Volgende week zondag zal er een nieuw woord verkozen worden. Wie weet is het dat van jou! Ik kijk uit naar jullie inzendingen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: