Woord van de Week (16): hipstergehakt

Iedere week is er de mogelijkheid een woord in te zenden voor de rubriek Woord van de Week. Dit kan bijvoorbeeld een woord zijn wat je in het nieuws hebt gehoord, wat je nog niet kende of wat voor jou deze week omschrijft. Inzenden kan via het formulier onderaan. Iedere zondag zal er een woord verkozen worden tot Woord van de Week. En deze week is dat het woord:

Hipstergehakt

Een of ander vreetding met hippe biertjes en saladebar

Ingestuurd door Sanne Samsom. Op social media platform Facebook werd afgelopen week een evenement aangemaakt. Niets bijzonders, want dat gebeurt elke dag vaak genoeg. Maar dit evenement is een wel heel bijzonder. Het evenement heet ‘Een of ander vreetding met hippe biertjes en saladebar’ en lijkt een ode aan de hipster pur sang. De introductietekst luidt dan ook:

Hippe mensen van Nederland! We willen meer mensen op dit event dan dan we aankunnen! Entree is (voorlopig) gratis! Locatie wordt een ultrageheime pop-up locatie die we binnenkort bekend maken.

Maar wat op het eerste gezicht een ode lijkt, blijkt juist het tegenovergestelde. Met zo veel mogelijk sarcasme wordt alles wat als ‘hipster’ bestempeld kan worden op de evenementenpagina gedeeld. Een aantal voorbeelden:

Het SchrijfCafé - biologisch afgebroken

Het SchrijfCafé - Een of ander vreetding

naam dansen

499x211x123.png.pagespeed.ic.xsxBifrMYa

Het evenement veegt de vloer aan met alle hipsterstandaarden en hipstertrends. Baarden en knotjes worden besproken, net als quinoa en andere superfoods. Het evenement werd opgemerkt door website De Beste Social Media, die schrijft over dat Facebook gehakt maakt van alle hipsterfestivals. Twee dagen nadat het evenement in het leven was geroepen schreef ook het Parool over de trend anti-hipster te zijn en je bezig te houden met dit EOAVMHBES-evenement  (heel hipster, lange namen afkorten).

De pagina van het evenement vindt je hier: Een of ander vreetding met hippe biertjes en saladebar.


Vind jij dat jouw woord ook een ereplaats verdient in de Woord van de Week-rubriek? Stuur het in door onderstaand formulier in te vullen. Meerdere woorden insturen mag ook! Volgende week zondag zal er een nieuw woord verkozen worden. Wie weet is het dat van jou! Ik kijk uit naar jullie inzendingen.

Advertenties

Navigatie door berichten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: