Woord(en) van de Week (15): navelstaarderige bezetting

Iedere week is er de mogelijkheid een woord in te zenden voor de rubriek Woord van de Week. Dit kan bijvoorbeeld een woord zijn wat je in het nieuws hebt gehoord, wat je nog niet kende of wat voor jou deze week omschrijft. Inzenden kan via het formulier onderaan. Iedere zondag zal er een woord verkozen worden tot Woord van de Week. En deze week zijn dat de woorden:

Navelstaarderige bezetting

Het NRC publiceerde 14 april een artikel over de bezetting van het Maagdenhuis in Amsterdam, waarin werd gezegd dat het een ‘navelstaarderige vertoning’ was. Benieuwd wat deze beeldspraak betekent? Hou Het SchrijfCafé in de gaten voor de uitleg.

Afgelopen zaterdag heeft het college van bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) een einde gemaakt aan de anderhalve maand durende bezetting van het Maagdenhuis. Studenten wilden meer inspraak in het bestuur en besloten daarom, net zoals in de jaren ’60, het Maagdenhuis in Amsterdam te bezetten. Op 11 april 2015 schreef ik daar een Six Word Story over. Die vind je hier.


Vind jij dat jouw woord ook een ereplaats verdient in de Woord van de Week-rubriek? Stuur het in door onderstaand formulier in te vullen. Meerdere woorden insturen mag ook! Volgende week zondag zal er een nieuw woord verkozen worden. Wie weet is het dat van jou! Ik kijk uit naar jullie inzendingen.

Advertenties

Navigatie door berichten

  One thought on “Woord(en) van de Week (15): navelstaarderige bezetting

  1. 19 april 2015 om 11:47

    Ik bedenk me net dat ik een tijdje geleden een woord had ingestuurd. Weet je al meer?;)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: