Woord van de Week (13): cockpitvoicerecorder

Iedere week is er de mogelijkheid een woord in te zenden voor de rubriek Woord van de Week. Dit kan bijvoorbeeld een woord zijn wat je in het nieuws hebt gehoord, wat je nog niet kende of wat voor jou deze week omschrijft. Inzenden kan via het formulier onderaan. Iedere zondag zal er een woord verkozen worden tot Woord van de Week. En deze week is dat het woord:

Cockpitvoicerecorder

Afgelopen dinsdag crashte een vliegtuig van de Duitse vliegtuigmaatschappij Germanwings in de Franse Alpen. Het toestel werd opzettelijk ten gronde gericht door de copiloot in het toestel, die de piloot buitensloot uit de cockpit nadat deze een bezoek bracht aan het toilet. Bij de crash verongelukten alle honderdvijftig inzittenden.

Op de cockpitvoicerecorder, een apparaatje wat de geluiden in de cockpit opneemt, was nog  te horen hoe de piloot er alles aan deed om de cockpit binnen te komen. De Duitse krant Bild  wist geluidsopnamen te bemachtigen en verklaart dat daarop te horen is hoe de piloot “Macht die verdammte Tür auf!” schreeuwt en vervolgens de deur van de cockpit open probeert te maken met een hakbijl.


 

 

Vind jij dat jouw woord ook een ereplaats verdient in de Woord van de Week-rubriek? Stuur het in door onderstaand formulier in te vullen. Meerdere woorden insturen mag ook! Volgende week zondag zal er een nieuw woord verkozen worden. Wie weet is het dat van jou! Ik kijk uit naar jullie inzendingen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: