Het honderdste SchrijfCafé bericht! Top 5 tofste berichten

Wat een jubileum! Honderd berichten in – om precies te zijn – 202 dagen! (Het eerste bericht werd namelijk op 29 september 2014 gepubliceerd.) Het SchrijfCafé heeft verschillende veranderingen doorgemaakt, zoals een nieuwe naam (voorheen was het Wereld vol Woorden) en een hoop aanpassingen aan het menu en de onderwerpen waarover werd geblogd.  Wat wel al die tijd hetzelfde is gebleven, is mijn enthousiasme voor bloggen. Ik vind het heerlijk om te doen en hoop het nog héél lang te blijven doen!

Om tot honderd berichten in iets meer dan een half jaar te komen, heb ik jullie, de lezers, echt nodig gehad. Zonder jullie fijne feedback of leuke reacties had ik het niet gered (binnen bijna een half jaar). Ontzettend bedankt daarvoor!

Als een soort terugblik op het afgelopen halfjaar koos de 5 tofste Het SchrijfCafé berichten uit.

Top 5 tofste Het SchrijfCafé berichten

 1. Het SchrijfCafé - Hotspot - De Jonge DameSchrijfCafé Hotspots – De Jonge Dame | Een van de eerste filmpjes die ik zelf maakte, was voor de blogpost over het koffie- en theehuisje De Jonge Dame. Ik had al heel lang het voornemen meer verschillende media te gebruiken op Het SchrijfCafé naast tekst. Foto’s gebruikte ik al steeds iets meer, maar video nog niet. Daarnaast kwam met het bericht over De Jonge Dame de nieuwe rubriek SchrijfCafé Hotspots tot leven, een rubriek waarvoor ik cafeetjes test op SchrijfCaféwaardigheid. Er zijn nog niet meerdere berichten aan deze rubriek toegevoegd, maar die staan wel in de planning, dus houd de rubriek in de gaten!
 2. Eigen illustratie. © Robyn Samsom

  Eigen illustratie. © Robyn Samsom

  Robyn-de-Pobyn | Het was bij dit bericht geweldig om de respons te zien van jullie, de lezers! Leuk om, met mijn vraagstuk, anderen aan het denken te zetten en oplossingen voor het vraagstuk van jullie terug te krijgen. Ik heb nog steeds geen sluitend antwoord gevonden voor dit vraagstuk, maar heb inmiddels wel verschillende instanties het vraagstuk voorgelegd. To be continued..!

 3. Mens, wat ben je mooiHet SchrijfCafé - Mens, wat ben je mooi als je lacht | Zo fijn dat niet alle reclames tegenwoordig bestaan uit drukke hamsters,  rare luiaards of bizar kale mannen met witte wenkbrauwen en spierballen. Dit gedichtje komt uit de reclame van Menzis. In het filmpje wordt het gedicht Mens, wat ben je mooi voorgedragen en ondersteunt door prachtige videobeelden. Het gedichtje danst m’n oren in en de beelden maken me blij. Heerlijk!
 4. Bron: Wikipedia

  Bron: Wikipedia

  Popiejopie | Het eerste woord waarvan ik de oorsprong opzocht was het woord ‘popiejopie‘. Het leukste woord ook, wat ik tot nu toe heb onderzocht, omdat m’n ouders er al iets over wisten, maar ik écht nog niets. Daarnaast is het natuurlijk ook een grappig verhaal, van de oorsprong van dat woord. Benieuwd naar die oorsprong? Klik op de foto van de paus en je komt bij het Popiejopie-verhaal uit.

 5. EzelsoortjesHet SchrijfCafé - Ezelsoortjes | Dit was een gedichtje wat zó op papier stond. Het rolde gewoon uit m’n pen. En dat zijn de fijnste gedichtjes. Ik weet niet precies wat dit gedichtje zo fijn maakt, maar ik vind het heel lieflijk en klein.

Ben jij het eens met mijn keuze voor de top 5 tofste berichten van Het SchrijfCafé? Laat me jouw favorieten weten in een reactie hieronder. Ik hoor graag van je!


Ik hoop Het SchrijfCafé nog láng te mogen runnen en zal het blijven verbeteren en aanpassen. Heb jij nog tips of ideeën? Laat ze dan achter in een reactie of mail ze naar schrijfcafe@gmail.com.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: