Woord van de Week (11): lentekriebels

Iedere week is er de mogelijkheid een woord in te zenden voor de rubriek Woord van de Week. Dit kan bijvoorbeeld een woord zijn wat je in het nieuws hebt gehoord, wat je nog niet kende of wat voor jou deze week omschrijft. Inzenden kan via het formulier onderaan. Iedere zondag zal er een woord verkozen worden tot Woord van de Week. En deze week is dat het woord:

Lentekriebels

De zon schijnt weer, er worden lammetjes geboren, de viooltjes steken hun kopjes boven de grond. Het wordt lente! 

En dat is te merken. Men spreekt over lentekriebels (ingezonden door Femke Samsom). Dat omvat “het gevoel dat men krijgt bij een paar zonnestraaltjes, waardoor iedereen gelijk zonnebrillen en T-shirts gaat dragen en ijsjes gaat eten.”

De voorjaarsschoonmaak wordt massaal gedaan, er worden voorjaarsfestivals georganiseerd (waaronder een genaamd – hoe toepasselijk – Lentekriebels) en Instagram barst van de lentekiekjes. En ik doe lekker mee.


Vind jij dat jouw woord ook een ereplaats verdient in de Woord van de Week-rubriek? Stuur het in door onderstaand formulier in te vullen. Meerdere woorden insturen mag ook! Volgende week zondag zal er een nieuw woord verkozen worden. Wie weet is het dat van jou! Ik kijk uit naar jullie inzendingen.

Advertenties

  One thought on “Woord van de Week (11): lentekriebels

  1. Sanne
    17 maart 2015 om 18:41

    Het kan bijna geen toeval zijn dat het deze week dan ook de ‘Week van de lentekriebels’ is! http://www.weekvandelentekriebels.nl/

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: