Help! Heeft iemand mijn rode draad gevonden?

Het SchrijfCafé - Help!Wat begon als een ‘moetje’ voor school groeide al snel uit tot een nieuwe hobby. Bloggen was en is het hélemaal en ik geniet ervan als ik reacties krijg op de artikelen die ik schrijf. 

Toch ben ik nog niet (of niet meer) tevreden met Het SchrijfCafé. In den beginne schreef ik over taal. Dat was waar Wereld vol Woorden en later Het SchrijfCafé over ging. En nu? Nu schrijf ik over taal. En over poëzie. En over kunst en films en koffie- en theehuisjes. Daarbij probeer ik ook in te haken op de actualiteit. Maar met dat inhaken ben ik (vrees ik) de rode draad van Het SchrijfCafé kwijtgeraakt. En wat wil ik die graag terug!

Dus, nu mijn vraag aan jullie: willen jullie me helpen? Dat doe je door in een reactie hieronder aan te geven welke artikelen je het sterkst vindt (en waarom) en jouw idee van Het SchrijfCafé in een aantal steekwoorden in een reactie achter te laten. Help mij de rode draad van Het Schrijfcafé terug te vinden en ik beloof je dat de berichten op Het SchrijfCafé samenhangender en beter zullen worden.

Heb je nog andere tips voor Het SchrijfCafé, dan zijn die natuurlijk ook altijd welkom! Laat ze hieronder achter in een reactie of mail naar schrijfcafe@gmail.com !

Advertenties

  One thought on “Help! Heeft iemand mijn rode draad gevonden?

 1. 15 maart 2015 om 17:05

  Ik vind je Woord van de Week rubriek nog steeds heel leuk. En verhalen over schrijfcafeetjes. 😀 Oh en toen met Vrouwendag, helemaal top!

  Like

  • 16 maart 2015 om 07:49

   Haha, dankjewel Anne, voor de feedback! Woord van de Week blijft een toppertje, merk ik uit verschillende reacties. Die houden we er in!

   Like

 2. Ben
  15 maart 2015 om 17:45

  Hollanders kennende -het publiek waar jij nou eenmaal mee te maken hebt- zijn ‘ze’ (we?) met name geïnteresseerd in actualiteit. Wat nu in het nieuws ‘hot’ is, is dat over een maand niet meer. Als je nu nog huilt om MH17, of je waagt het nog om ‘je suis Charlie’ uit te kramen, ben je hopeloos ouderwets. Hollanders zijn consumenten van het moment ‘nu’.

  Ik zou zeggen… pak de actualiteit bij de lurven. Pak de krant er bij, verbaas je over wat er in de bladen staat (“is dát nieuws??”) en haak er vanuit je eigen kritische invalshoek op in; taaltechnisch, karikaturistisch of juist inhoudelijk. Mijn tip zou ook zijn om dit vooral af te wisselen; als neutrale lezer zou ik na een paar keer taaltechniek wel afhaken denk, terwijl steeds een andere invalshoek weer verfrissend werkt.

  Nog een ideetje: zorg voor een dagelijkse pitch op je website. Ik denk aan Cindy Pieterse, met haar lieve briefjes (zoek maar op; erg grappig). Veel mensen kijken er dagelijks op, en zijn na een minuutje al klaar. Die mensen houden van kort maar krachtig; even gauw op de website, snel dat woordgrapje, gedachtegangetje of kritische nootje consumeren, en klaar. Denk dat je daarmee ook het ongeduldige dan wel haastige publiek kan trekken.

  Hou ons op de hoogte..! Ondertussen blijven wij je vaste klanten hoor 🙂

  Like

  • 16 maart 2015 om 07:51

   Dankjewel Ben, voor je reactie! Ik ga er wat mee doen. Vooral de dagelijkse pitch lijkt me een erg leuk idee. Dankjewel!:)

   Like

 3. Kevin
  15 maart 2015 om 19:30

  ik vind jou blog over kunst dn films erg goed maar woord van de week blijft een succes!

  Liked by 1 persoon

 4. Femke Samsom
  16 maart 2015 om 17:00

  Vooral de kleine gedichtjes vind ik prachtig, net als de verhaaltjes over schrijfcafés waar je bent geweest. Ook vond ik het ‘Robyn-de-Pobyn-project’ hilarisch en onwijs interessant 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: