Woord van de Week (10): waterschappen

Iedere week is er de mogelijkheid een woord in te zenden voor de rubriek Woord van de Week. Dit kan bijvoorbeeld een woord zijn wat je in het nieuws hebt gehoord, wat je nog niet kende of wat voor jou deze week omschrijft. Inzenden kan via het formulier onderaan. Iedere zondag zal er een woord verkozen worden tot Woord van de Week. En deze week zijn dat de woorden:

Waterschappen

We mogen weer bijna stemmen, maar dit jaar niet alleen voor de Provinciale Staten. We stemmen namelijk ook voor de Waterschapsverkiezingen. “Wat is ‘het waterschap’ dan?” hoor ik je denken. Ik zal het je uitleggen.

De waterschappen zorgen voor het waterbeheer in ons land, dat wil zeggen: ze zorgen ervoor dat we droge voeten houden, we schoon water hebben en dat er voldoende water is voor de boeren. Op de website van de waterschappen staat informatie over de waterschappen, op een leuke manier uitgelegd.

Kieskompas

“Maar waar stem ik dan op? Er is toch gewoon een groepje waterschappen die het allemaal regelt?” Nee. Er zijn verschillende groepen die het waterschap willen besturen. En welke groep jóuw waterschap gaat besturen, bepaal jij dus door te stemmen. Wat jouw waterschap is en welke waterschapsbestuursgroep het beste bij jou past, ontdek je door het KiesKompas voor de Waterschapsverkiezingen in te vullen.


Vind jij dat jouw woord ook een ereplaats verdient in de Woord van de Week-rubriek? Stuur het in door onderstaand formulier in te vullen. Meerdere woorden insturen mag ook! Volgende week zondag zal er een nieuw woord verkozen worden. Wie weet is het dat van jou! Ik kijk uit naar jullie inzendingen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: