Het SchrijfCafé genomineerd voor de Liebster Award!

Het SchrijfCafé - Nominatie Liebster Award door Edrienne GroenewoudWat ontzettend leuk! Afgelopen week werd ik met Het SchrijfCafé door m’n lieve klasgenootje Edriënne Groenewoud genomineerd voor de Liebster Award (NL: ‘liefste’ award).  Ze zei over Het SchrijfCafé:

De Liebster Award werd ooit in het leven geroepen om beginnende blogs met minder dan 200 volgers op de kaart te zetten. De award bestaat alleen op het internet en wordt door bloggers aan bloggers gegeven.

Het heeft ongeveer dezelfde standaarden als een kettingmail (maar dan léúk): er zijn 11 vragen die je beantwoordt, daarnaast vertel je 11 random facts over jezelf en tenslotte nomineer je 3 tot 11 ander blogs (die minder dan 200 volgers hebben!) voor de Liebster Award.

De vragen die Edriënne mij stelde, beantwoord ik hier. Onder de vragen staan de elf random facts over mij, gevolgd door mijn nominaties en daarna een door mij opgestelde vragenlijst voor de genomineerden!

1. Waarom ben je begonnen met deze blog?

Zoals ik ook op mijn “Over Het SchrijfCafé”-pagina schrijf, begon ik in september 2014 met bloggen voor school. Wat begon als een ‘moetje’ (minimaal zes blogposts per schoolblok, verplicht) werd al snel een nieuwe hobby. Het SchrijfCafé is nogal veranderd door de maanden heen en ik merk steeds meer dat er met iedere verandering een klein beetje meer ‘Robyn’ in komt.

2. Hoe zouden anderen jou beschrijven?

Hopelijk omschrijven ze mij als (te) lief, gedreven en ijverig, gezellig. Een creatieveling, een vriendin, een schrijfster misschien wel. Al zullen degenen die echt durven te zeggen wat ze vinden mij ook wel omschrijven als koppig, perfectionistisch en eigenwijs.

3. Welk boek heb je het vaakst gelezen?

Dat moet het boek The Fault in our Stars zijn, van John Green. Ik weet dat veel mensen (met name mannen) negatieve associaties hebben met het boek, het maar een aanfluiting vinden of ‘te makkelijk’. Maar ik vind de manier van schrijven van John Green heerlijk. Het verhaal grijpt me iedere keer weer aan en zijn speling met woorden is door het hele boek heen terug te zien. Genieten!

4. Breek je de ruggen van boeken?

Liever niet! Boeken kunnen soms echt pareltjes zijn. Zo moet je ze dan ook behandelen, vind ik.

5. Welke film kan je elke keer weer opnieuw zien zonder dat het saai wordt?

Dances with Wolves (1990) is een van m’n lievelingsfilms. Het verhaal is zo mooi: Het is 1863 wanneer Luitenant Dunbar een afgelegen post in Dakota, Amerika, toegewezen. Naast een prachtige witte wolf die hij Two Socks noemt, raakt hij bevriend met de nabijgelegen Lakota indianenstam. Wanneer zijn leger echter de kant van de indianenstam op komt, staat hij voor een lastige keuze: kiest hij voor zijn natie, of voor zijn nieuwe familie?

Kevin Costner speelt de luitenant en doet dit buitengewoon goed. Het is een zeldzaam pareltje.

6. Wat wilde je vroeger worden als je later groot zou zijn?

Oh, dat is zo vaak veranderd. Toen ik echt nog heel jong was, zei ik dan vaak prinses, dolfijnentrainster of moeder. Nu is dat laatste nog steeds iets wat ik graag wil worden, maar schijnbaar kan je daar geen geld mee verdienen. 😉 Toen ik in groep acht van de basisschool zat, veranderde het al meer naar wat ik nu nog steeds graag zou willen ‘als ik later groot ben’: een eigen tijdschrift was mijn droom toen ik 11/12 jaar was. Wat dat betreft zit ik met mijn studie Journalistiek wel in de goede richting, denk ik zo.

7. Wat is jouw fijnste herinnering van vroeger?

Toen we nog op de basisschool zaten, mochten m’n zusjes en ik heel vaak naar m’n opa en oma op de boerderij. Dan konden we uren buiten spelen, met de paarden bezig zijn, in het weiland tikkertje doen. Maar ook weer binnen puzzelen of kleuren. Toch was het buiten spelen altijd goed (in de zomer).

8. Waar zie je jezelf over 10 jaar?

Over tien jaar run ik nog steeds een goedlopende blog. Hopelijk is Het SchrijfCafé dan nog beter en leuker dan het nu is. Misschien heb ik Het SchrijfCafé dan wel voor ‘erbij’ en ben ik doordeweeks wel vooral bezig met m’n eigen tijdschrift, zoals m’n droom in groep acht was. Who knows…

9. In hoeveel landen ben je geweest?

Ik heb even gerekend, maar volgens mij zijn dat er negen. Een toffe wereldreis staat nog steeds ergens op m’n bucketlist.

10. Welke taal zou je graag vloeiend willen spreken en waarom?

Italiaans! Wat een heerlijke taal is dat. Als je het boek Eat, Pray, Love van Elizabeth Gilbert hebt gelezen, heb je misschien wel dezelfde liefde voor Italiaans ontwikkeld als ik. In dat boek wordt voor iets kleins als ‘oversteken’ een prachtig Italiaans woord genoemd: attraversiamo. De rollende klanken en de manier waarop het uitgesproken wordt, vind ik heerlijk.

11. Wat staat er bovenaan je bucket list?

Bovenaan m’n bucketlist staat denk ik het festival Coachella bezoeken. Het is een enorm groot muziekfestival in Californie, Amerika. Naast het feit dat de grootste artiesten daar optreden, komt heel bekend Amerika naar het festival toe, staat er een mega reuzenrad op het terrein en kleed iedereen zich alsof ze naar Woodstock 1969 gaan. Het lijkt me ge-wel-dig om een keer deel te zijn van die sfeer en die groep mensen daar. Zeker bovenaan m’n bucketlist. Als ik toch geld over had…


11 Random facts over mij:

 1. Ik kan niet fluiten. Echt niet. Ik heb veel en vaak geoefend, maar het lukt me gewoon niet om er geluid uit te krijgen. Heel vervelend.
 2. Ik kan ook niet knipogen. “Probeer het eens dan?” Nou, oke. Dat ziet er dan ongeveer zo uit: Foto van Robyn, oprichter van Het SchrijfCafé, die probeert te knipogenJa, lach maar. Ik kan toevallig wel iets anders wat vele anderen niet kunnen…
 3. Namelijk een wenkbrauw optillen. Ja, dat lukt je niet he? Ik kan het met allebei m’n wenkbrauwen.
 4. Het SchrijfCafé - Robyn trekt rechterwenkbrauw op Het SchrijfCafé - Robyn trekt linkerwenkbrauw opBelangrijk ook om te weten over mij is dat ik geen pindakaas lust, maar wel satesaus. (Ik weet het, ik ben een vreemde).
 5. Ik kan intens gelukkig worden van het kopen van een nieuw notitieboekje. Maar dan ook echt intens gelukkig.
 6. Ik heb ooit zelf een liedje geschreven. Nu niet echt trots meer op, nooit meer iets mee gedaan. Maar toen was het heel wat.
 7. Ik hou van zwart-wit foto’s en -kaarten. Van die prachtige vintage plaatjes. Niet heel gek ook dat ik daarom een muur in mijn kamer heb volgehangen met sepia en zwart-witte kaarten.
 8. Er zitten kleine bruine spikkeltjes op het groen in m’n ogen.
 9. Ik vind zwart een mooie kleur (nagellak).
 10. Ik ben vernoemd naar een neef van m’n vader, Robert.
 11. Ik heb stiekem al heel lang een ‘blog’ op Tumblr (alleen maar plaatjes, weinig tekst. Benieuwd? Het heet Soft Sweet Tender.

Mijn vragenlijst:

 1. Waarom ben je begonnen met bloggen en waar gaat je blog over?
 2. Hoe zouden anderen jou omschrijven?
 3. Wat doe je naast bloggen?
 4. Als je nu een autobiografie zou moeten schrijven, hoe zou deze dan getiteld zijn?
 5. Waar droomde je als klein kind van?
 6. Heb je een lievelingswoord? Een woord wat je heel mooi vindt? Zo ja, welk woord is dat?
 7. Welke taal zou je nog heel graag willen leren en waarom?
 8. Wat is het meest beluisterde nummer op je iPod/telefoon/Spotify o.i.d?
 9. Waar kan ik jou voor wakker maken?
 10. Wat staat er bovenaan je bucketlist?
 11. Als je getuige zou kunnen zijn van elke gebeurtenis in het verleden, heden of toekomst, welke zou het dan zijn?

And the nominees are…

Johan Hoogesteger met Multifocaal

Hierbij nomineer ik Johan Hoogesteger met zijn blog MultifocaalHij heeft veel geschreven over de MH17 ramp, wist dit op een prachtige manier te verwoorden. Nu duikt hij in de wondere wereld van Google. Zijn krachtige visie en fijne manier van schrijven maakt hem zeker geschikt voor de Liebster Award.

Esther Samuel met Perplex

De tweede nominatie gaat naar Esther Samuel met haar blog Perplex. Esther is niet bang om te zeggen wat ze denkt en ook in haar blogposts neemt ze zichzelf geen blad voor de mond. Ze zoekt opvallende verhalen op en weet die heel treffend onder woorden te brengen.

Tijmen, Magnus, Max en Friso met Boundless Online

En last but not least, de derde genomineerde: Boundless Online. Een viertal jonge radiomakers die sinds een aantal weken ook op internet te vinden zijn. Met Tijmen Molenaar als ‘bendeleider’ zetten de mannen iedere dinsdagavond van 21.00 tot 23.00 uur het radioprogramma Boundless in elkaar bij RTV De Ronde Venen. In dit radioprogramma spreken zij veel over muziek. Alle vier de mannen hebben een uitgesproken mening en weten die heel goed in woorden om te zetten op de heel nieuwe en net beginnende blog Boundless Online.

Aan de genomineerden nu de taak de volgende vragen te beantwoorden, gevolgd door 11 random facts over hunzelf, minstens drie nieuwe nominaties en een vragenlijst voor de drie nieuwe genomineerden. Succes met bloggen, Liebsters!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: