Woord van de Week (09): verkiezingsretoriek

Iedere week is er de mogelijkheid een woord in te zenden voor de rubriek Woord van de Week. Dit kan bijvoorbeeld een woord zijn wat je in het nieuws hebt gehoord, wat je nog niet kende of wat voor jou deze week omschrijft. Inzenden kan via het formulier onderaan. Iedere zondag zal er een woord verkozen worden tot Woord van de Week. En deze week is dat het woord:

Verkiezingsretoriek

Met de Provinciale Staten-verkiezingen in het vooruitzicht zijn zelfs Tweede Kamerleden druk bezig met het werven van stemmen. (De leden van de Provinciale Staten kiezen namelijk ook de leden van de Eerste Kamer. De senatoren worden dus niet direct, maar indirect gekozen via zogenoemde getrapte verkiezingen en dat maakt deze verkiezingen zo belangrijk.)

re·to·riek(de; v)1(m.n.) overdreven, quasi-verheven welsprekendheid

Ofwel: met veel mooie woorden vrij weinig zeggen. En dát is wat de verkiesbaren deze weken inzetten om stemmen te werven. Of het ook daadwerkelijk werkt, zal blijken uit de verkiezingsuitslag die na 18 maart 2015 bekend zal worden.


Vind jij dat jouw woord ook een ereplaats verdient in de Woord van de Week-rubriek? Stuur het in door onderstaand formulier in te vullen. Meerdere woorden insturen mag ook! Volgende week zondag zal er een nieuw woord verkozen worden. Wie weet is het dat van jou! Ik kijk uit naar jullie inzendingen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: