Zoektocht naar het SchrijfCafé

Afgelopen woensdag kwam ik in een koffie- en theehuisje in Ede. Ik wilde naar een museum, maar dat zou pas over een uur open gaan en dus besloot ik ergens koffie te gaan drinken.

Het werd De Jonge Dame in Ede Centrum. Zodra ik daar binnenstapte, voelde het alsof mijn SchrijfCafé werkelijkheid was geworden. Alsof ik rondliep in de sfeer van m’n blog. En dat bracht me op het volgende grandioze idee:

Ik ga op zoek naar SchrijfCafés! En dan bedoel ik niet echte schrijfcafés (want die bestaan ook, cafés die gemaakt zijn om in te schrijven). Ik bedoel leuke cafeetjes of lunchbars waarin je rustig kan gaan zitten en de tijd voor jezelf kan nemen. Cafés die niet gemaakt zijn om in te schrijven, maar die onbedoeld toch ideaal zijn om je notitieboek erbij te pakken en onder het genot van een heerlijke kop koffie alles van je af te schrijven.

© Robyn Samsom

© Robyn Samsom

We zijn natuurlijk wel eisen waaraan een café moet voldoen voordat ik het tot een SchrijfCafé benoem. Zo zal ik de cafés testen op de koffie die ze er schenken, de achtergrondmuziek, de aankleding en het personeel (hoe klantvriendelijk zijn ze etc.). Na bezoek aan een café of koffie-/theehuis zal ik verslag uitbrengen op Het SchrijfCafé, met het antwoord op de vraag: is het café Het SchrijfCafé waardig?

Nog een laatste opmerking: omdat ik nog nét niet kan zwemmen in m’n geld zal dit niet een wekelijkse of maandelijkse rubriek worden.

Het eerste koffie-/theehuis wat ik heb bezocht is De Jonge Dame. De sfeer was er goed, zoals je al las. Maar hoe smaakte de koffie er? Hou Het SchrijfCafé in de gaten voor het antwoord!

Advertenties

  One thought on “Zoektocht naar het SchrijfCafé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: