Ver-jaar-dag

Iedereen was druk aan het oefenen met schrijven. Groep 3, we hadden net alle letters geleerd en moesten nu woorden gaan maken. Ik denk dat ik bijna jarig was, of dat er iemand in mijn omgeving jarig was, want ik was druk aan het oefenen op het woord ‘verjaardag‘. Het lukte me maar niet om dat woord foutloos op te schrijven, en na lang ploeteren vroeg ik mijn juf om hulp.

Met mijn handen in het haar staarde ik naar mijn schrijfwerk op het kleine tafeltje. De juf kwam bij me staan en keek naar de pogingen tot foutloos schrijven. En toen kwam ze met het antwoord wat mij voor altijd uit de brand zou helpen bij het schrijven van het woord ‘verjaardag’: “Je kan het woord toch ook opdelen? Die losse woordjes ken je wel. ‘Ver’, ‘jaar’ en ‘dag’. Als je die losse woordjes achter elkaar aan schrijft, krijg je ‘verjaardag’.” Mijn leven was nooit meer hetzelfde na die les…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: