Woord van de Week (05): NOSlim

Beelden van Tarik Z. in een van de lege studio's van NOS

Beelden van Tarik Z. in een van de lege studio’s van NOS

Iedere week is er de mogelijkheid een woord in te zenden voor de rubriek Woord van de Week. Dit kan bijvoorbeeld een woord zijn wat je in het nieuws hebt gehoord, wat je nog niet kende of wat voor jou deze week omschrijft. Inzenden kan via het formulier onderaan. Iedere zondag zal er een woord verkozen worden tot Woord van de Week. En deze week is dat het woord:

NOSlim

Donderdag 29 januari 2015 - Geen journaal om 20.00 uur brengt enige paniek teweeg op sociale media

Donderdag 29 januari 2015 – Geen journaal om 20.00 uur brengt enige paniek teweeg op sociale media

Ingestuurd door Peter Treur. “Het is een leuke woordspeling over een moslim die zendtijd wegkaapt bij de NOS,” zegt Peter. Afgelopen donderdag 29 januari 2015 rond het Achtuurjournaal wist de jongeman Tarik Z. (19) gewapend het NOS-pand binnen te dringen. Hij kwam daar zendtijd eisen om Nederland “dingen te vertellen die gezegd moesten worden over grote zaken.”

Het wapen van de jongeman bleek nep te zijn en het was geen bekende van de politie. Het lijkt erop dat het een eenmansactie is geweest, hoewel Tarik Z. in een meegebrachte brief schreef aangesloten te zijn bij een hackerscollectief en met meerdere mensen samen te werken. Oud-klasgenoten hebben verschillende media vertelt Tarik helemaal niet aan te zien voor een gewelddadig type. “Het was een gewone jongen, sociaal ook. Hij was niet moslim of extremistisch of zoiets. Deed eigenlijk nooit gekke dingen,” zegt een oud-klasgenoot. ,,Ik kan me geen incident met hem herinneren.” (Het woord NOSlim wordt daarmee niet helemaal terecht meer). Tarik Z. is donderdagavond ‘overmeesterd’ door de politie en zit voorlopig nog vast.

Vind jij dat jouw woord ook een ereplaats verdient in de Woord van de Week-rubriek? Stuur het in door onderstaand formulier in te vullen. Meerdere woorden insturen mag ook! Volgende week zondag zal er een nieuw woord verkozen worden. Wie weet is het dat van jou! Ik kijk uit naar jullie inzendingen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: