The Theory of Everything

Het SchrijfCafé - The Theory Of Everything - Films & Docu's

“Wie is dat ook alweer? Is dat niet die slimme man in die rolstoel?” Toen ik m’n vrienden vertelde dat deze film op mijn programma stond, verbaasde ik me erover hoe weinig van hen wisten wie Stephen Hawking is. Oké, ik geef toe dat mijn kennis over dit genie ook niet heel groot was, maar ik stond wel op het punt daar verandering in te brengen.

I study the marriage of space and time.

De film vertelt het buitengewone verhaal van het genie dat Stephen Hawking is. Het begint als hij ongeveer twintig jaar is. Hij zit in zijn laatste weken van zijn natuurkunde studie die hij volgt aan de Universiteit van Oxford, als hij Jane ontmoet. Er bloeit een prachtige liefde op, sterk genoeg om ervoor te zorgen dat ze bij elkaar blijven. Ook als Stephen er achter komt dat hij de ziekte ALS heeft. Stephen’s lichaam takelt langzaam af, maar zijn kennis blijft intact. Zo kan hij zijn theorieën over zwarte gaten in het heelal en het begin van tijd, waar hij zijn scriptie over deed aan Oxford, verder ontwikkelen. Stephen Hawking groeit uit tot een groot astrofysicus, geliefd en geloofd over de hele wereld.

De rol van Stephen Hawking wordt verbluffend vertaald door Eddie Redmayne, bekend van Les Miserables. Hij weet niet alleen het aftakelen van het lichaam van Hawking buitengewoon goed neer te zetten, maar slaagt er ook in het humoristische karakter van Hawking feilloos over te brengen. Het was dan ook niet gek dat Eddie Redmayne in de prijzen viel bij de Golden Globes, voor zijn rol in deze film.

De film ‘The Theory of Everything is gebaseerd op de memoires ‘Traveling to Infinity: My Life with Stephen’, geschreven door Jane Hawking. De film is nu al te zien in Cinemec (Ede) en vanaf 15 januari 2015 ook in Pathé-bioscopen. Voor meer informatie, kijk op www.cinemec.nl.

Advertenties

Navigatie door berichten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: