Ernst-Jan Pfauth – “Sex, blogs & rock ’n roll”


DSCN7531
Dankzij bloggen leefde hij het luxeleven van een internetondernemer in Silicon Valley. Dankzij bloggen brunchte hij met de vice-president van Google. Dankzij bloggen kreeg hij een baan aangeboden bij zijn favoriete dagblad.”

Applausje voor Pfauth

Geweldig hoor, Ernst-Jan Pfauth, hoe het begin van je blogcarrière zo voorspoedig verliep en hoe je bekend werd door toevalstreffers als het filmpje van Balkenende en Witteman waar je over schreef (lees het boek om te weten waar het filmpje over gaat). Echt heel fijn voor je. Maar wat als je dat niet hebt, die toevallig leuk-uitpakkende-momenten?

Met bloggen help je het geluk een handje.

Ja, het is balen dat ik niet toevallig een spraakmakend filmpje heb, of een interessante stage heb bij de Verenigde Naties waar ik over kan bloggen. Gelukkig geeft Pfauth in zijn boek “Sex, Blogs & Rock ’n Roll” genoeg tips om een blog tot een succes te maken (of een poging daartoe te doen).

Door zijn persoonlijke ervaringen als blogger (en zijn ‘road to succes’) te delen, geeft hij de lezer een kijkje in de wereld van zowel de onsuccesvolle als de succesvolle blogger. Hij geeft de lezer tips door de fouten die hij zelf heeft gemaakt, en laat de lezer zien wat hij wél goed heeft gedaan en hoe de lezer dat zelf ook goed kan doen.

Blogsucces

Oké, stiekem ben ik gewoon ontzettend jaloers op hoe Ernst-Jan Pfauth zijn blog tot een succes wist te maken. In zijn boek heb ik met oprechte bewondering gelezen hoe Pfauth is gevallen en net zo snel weer opstond, misschien nog wel sterker dan daarvoor.

Het boek is voor iedereen die ook maar een beetje geïnteresseerd is in bloggen. Of je nu nog maar een aantal dagen een blog hebt en geen idee hebt waar je moet beginnen, of dat je al een poos bezig bent, maar het plezier bent kwijtgeraakt. De praktische tips en interessante verhalen die Pfauth in zijn boek heeft gestopt, zijn al een grote inspiratiebron voor velen geweest.

Bloggen opent je ogen voor nieuwe werelden die tegelijkertijd heel vertrouwd zijn.

Pfauth, ik heb wel nog een vraagje..

Ik heb een poosje getwijfeld aan de naam van m’n blog (Wereld Vol Woorden), en stiekem twijfel ik nog steeds aan die titel. Iedere keer als ik m’n blog open denk ik weer dat het beter kan. In je boek heb je het over blognamen als ‘Writersbloq’ en ‘CommunicatieDrang’. Hoe weet ik of en wanneer ik de juiste blognaam heb gevonden? Is het gewoon een kwestie van kiezen en je erbij neerleggen als het niet de beste naam is, of is het een kwestie van net zo lang doorzoeken tot je helemaal tevreden bent en de perfecte naam hebt gevonden? Ik hoor graag van je!


Voor meer informatie over Ernst-Jan Pfauth en zijn producties, kijkt u op: www.pfauth.com

 

Advertenties

  One thought on “Ernst-Jan Pfauth – “Sex, blogs & rock ’n roll”

 1. 13 januari 2015 om 14:55

  Samsom, je kunt het beste een blognaam verzinnen die bezoekers meteen duidelijk maakt wat ze bij je kunnen verwachten. Het liefst dus een naam waar je niche/onderwerp in voorkomt. ‘Wereld vol woorden’ is een beetje abstract, omdat vrijwel elke blog een wereld vol woorden is. Je zou misschien een naam kunnen verzinnen waarin je ambities over schrijven en taal beter naar voren komen. Een voorbeeld is deze blognaam: http://passievoorschrijven.nl/

  Lekker blijven zoeken, en als je dan een besluit genomen hebt: vieren met je eigen domeinnaam. Succes!

  Liked by 1 persoon

  • 14 januari 2015 om 14:51

   Bedankt voor de tips, Ernst-Jan! Ik ga brainstormen tot ik de naam heb gevonden die m’n niche perfect vertaalt. Tof dat je de tijd nam om m’n vraag te beantwoorden!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: