Woord van de Week (02): Vijfde Colonne

Iedere week is er de mogelijkheid een woord in te zenden voor de rubriek Woord van de Week. Dit kan bijvoorbeeld een woord zijn wat je in het nieuws hebt gehoord, wat je nog niet kende of wat voor jou deze week omschrijft. Inzenden kan via het formulier onderaan. Iedere zondag zal er een woord verkozen worden tot Woord van de Week. En deze week is dat het woord:

Vijfde colonne

Ingestuurd door Magnus Stam. Magnus licht toe: “De vijfde colonne is een term die wordt gebruikt om aan te geven dat er groepen mensen in een land aanwezig zijn die voor de vijand werken. De vijfde colonne trok afgelopen week veel aandacht, onder andere bij de aanslagen op Charlie Hebdo in Parijs afgelopen woensdag.”

Benieuwd waar de term ‘vijfde colonne’ vandaan komt? Hou dan vandaag de rubriek ‘Oorsprong van Woorden’ op m’n blog in de gaten!

Vind jij dat jouw woord ook een ereplaats verdient in de Woord van de Week-rubriek? Stuur het in door onderstaand formulier in te vullen. Meerdere woorden insturen mag ook! Volgende week zondag zal er een nieuw woord verkozen worden. Wie weet is het dat van jou! Ik kijk uit naar jullie inzendingen.

Advertenties

  One thought on “Woord van de Week (02): Vijfde Colonne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: