Woord van de Week (01): polderhunk

TomGrootBZVIedere week is er de mogelijkheid een woord in te zenden voor de rubriek Woord van de Week. Dit kan bijvoorbeeld een woord zijn wat je in het nieuws hebt gehoord, wat je nog niet kende of wat voor jou deze week omschrijft. Inzenden kan via het formulier onderaan. Iedere zondag zal er een woord verkozen worden tot Woord van de Week. En deze week is dat het woord:

Polderhunk

Het klinkt als een vrij algemeen begrip, maar het betekent maar 1 ding: tulpenboer Tom van het KRO programma Boer Zoekt Vrouw. Vanaf 7 september 2014, toen de boeren werden geïntroduceerd en een oproep deden, was boer Tom al favoriet van véle vrouwen. Met zijn stralende glimlach en prachtig witte tanden, guitige kuiltjes in z’n wangen en een bijzonder goed lichaam had hij al snel een grote voorsprong op alle andere boeren.

Zo gek was het dan ook niet toen de polderhunk in de laatste aflevering (zondag 4 januari 2015) maar liefst 1808 brieven kreeg. 1808 geïnteresseerden die iedere dag een vers bosje tulpen wel zagen zitten.

Vandaag kwam de charmante boer echter iets minder positief in het nieuws. “Boer Zoekt Aandacht” waren de krantenkoppen. Hij zou namelijk al een vriendin hebben. Het meisje had hij ontmoet, al voor de opnames zouden zijn begonnen. Een bekende uit Tom’s dorp (Nieuwe Niedorp) is er van overtuigd dat Tom Groot alleen maar mee doet voor de show. Nou, Tom.. Daar breek je waarschijnlijk véle hartjes mee.  (Bron: Telegraaf)


 

Vind jij dat jouw woord ook een ereplaats verdient in de Woord van de Week-rubriek? Stuur het in door onderstaand formulier in te vullen. Meerdere woorden insturen mag ook! Volgende week zondag zal er een nieuw woord verkozen worden. Wie weet is het dat van jou! Ik kijk uit naar jullie inzendingen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: