Woord van de Week (52): Jaaroverzicht

Facebook_logo_(square)Iedere week is er de mogelijkheid een woord in te zenden voor de rubriek Woord van de Week. Dit kan bijvoorbeeld een woord zijn wat je in het nieuws hebt gehoord, wat je nog niet kende of wat voor jou deze week omschrijft. Inzenden kan via het formulier onderaan. Iedere zondag zal er een woord verkozen worden tot Woord van de Week. En deze week is dat het woord:

Jaaroverzicht

Zo in de laatste weken van het jaar vliegen ze links en rechts om je oren: jaaroverzichten zijn razendpopulair. Google publiceerde onlangs een overzicht van de trends achter de zoekmachine, en Facebook staat er vól mee. “Het was een geweldig jaar! Bedankt dat jullie er onderdeel van zijn geweest.

Voor Eric Meyer was het geen geweldig jaar, en daar werd hij keihard mee geconfronteerd door zijn Facebook-jaaroverzicht. Hij verloor dit jaar zijn zesjarige dochtertje aan kanker. Eric had er al bewust voor gekozen geen jaaroverzicht te maken, maar Facebook dacht daar anders over. Bovenaan zijn tijdlijn vond hij een jaaroverzicht, en de eerste foto was die van zijn overleden dochtertje.

Hij schreef er een stukje over op zijn blog. Facebook heeft inmiddels excuses gemaakt voor het verschrikkelijke voorval. (Bron: de Volkskrant)

Vind jij dat jouw woord ook een ereplaats verdient in de Woord van de Week-rubriek? Stuur het in door onderstaand formulier in te vullen. Meerdere woorden insturen mag ook! Volgende week zondag zal er een nieuw woord verkozen worden. Wie weet is het dat van jou! Ik kijk uit naar jullie inzendingen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: