Woord van de Week (51): 3FM Serious Request

handsofourgirlsIedere week is er de mogelijkheid een woord in te zenden voor de rubriek Woord van de Week. Dit kan bijvoorbeeld een woord zijn wat je in het nieuws hebt gehoord, wat je nog niet kende of wat voor jou deze week omschrijft. Inzenden kan via het formulier onderaan. Iedere zondag zal er een woord verkozen worden tot Woord van de Week. En deze week is dat het woord:

3FM Serious Request

Op 18 december 2014 begon het grote spektakel weer: 3 DJ’s Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren van 3FM gingen weer het Glazen Huis in om geld op te halen voor een goed doel. Dit jaar staat in het teken van Hands off our girls”. Samen met de rest van Nederland halen zij geld op voor het Rode Kruis, wat vrouwen en meisjes helpt die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld.

Hiervoor eten de mannen een week lang geen vast voedsel, maar drinken ze sapjes. Daarnaast worden er door het hele land heen acties gehouden en kunnen er bij 3FM plaatjes aangevraagd worden tegen een donatie.

Gedurende de hele week zijn er reportages op TV en radio te zien en te horen van Eric Corton. Hij reisde in oktober 2014 af naar Colombia om daar de verhalen van de vrouwen en meisjes die zijn misbruikt, vast te leggen op beeld en geluid.

Een van de verhalen die Eric Corton mee terugnam naar Nederland is dat van Mafa, nu zestien, maar tussen haar elfde en dertiende levensjaar stelselmatig seksueel misbruikt. Dankzij de hulp van het Rode Kruis kon ze naar een psycholoog en durft ze nu haar verhaal te delen.

Meer verhalen horen van Eric Corton? Je vindt de reportages hier.

Voor meer informatie en donatie-mogelijkheden, kijk op http://seriousrequest.3fm.nl/.

Vind jij dat jouw woord ook een ereplaats verdient in de Woord van de Week-rubriek? Stuur het in door onderstaand formulier in te vullen. Meerdere woorden insturen mag ook! Volgende week zondag zal er een nieuw woord verkozen worden. Wie weet is het dat van jou! Ik kijk uit naar jullie inzendingen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: