Woord van de Week (47): pluimveerijk

Iedere week is er de mogelijkheid een woord in te zenden voor de rubriek Woord van de Week. Dit kan bijvoorbeeld een woord zijn wat je in het nieuws hebt gehoord, wat je nog niet kende of wat voor jou deze week omschrijft. Inzenden kan via het formulier onderaan. Iedere zondag zal er een woord verkozen worden tot Woord van de Week. En deze week is dat het woord:

Pluimveerijk

Ingezonden door Edriënne Groenewoud. Edriënne licht toe: “Een gebied met veel pluimvee (kippen, vogels, etc.) wordt ook wel een pluimveerijk gebied genoemd. De twee pluimveerijkste gebieden in Nederland zijn de Gelderse Vallei en de Peel. Het begrip is de afgelopen week in het nieuws gebruikt door het uitbreken van de vogelgriep, virusvariant H5N8. Laten we hopen dat het virus niet verder uitbreekt en de gebieden pluimveerijk kunnen blijven.”

Vind jij dat jouw woord ook een ereplaats verdient in de Woord van de Week-rubriek? Stuur het in door onderstaand formulier in te vullen. Meerdere woorden insturen mag ook! Volgende week zondag zal er een nieuw woord verkozen worden. Wie weet is het dat van jou! Ik kijk uit naar jullie inzendingen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: